Des del 2016, dediquem bona part dels nostres recursos a una iniciativa social amb col·lectius específics o amb el públic de Danseu Festival. En aquest sentit, convidem artistes locals i internacionals a desenvolupar projectes participatius i/o comunitaris que vinculin el cos, la dansa i el moviment amb altres conceptes i aspectes de la vida quotidiana.

Per a Danseu Festival 2020, hem convidat els artistes Cristina Martí i Toni Viñals, de la companyia CreaMoviment, a dirigir un nou espectacle comunitari, Conrear.

El projecte

  • Una coproducció de Danseu Festival i l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt
  • Amb la col·laboració de: APdC – Carretera i Dansa

Conrear és un taller-creació d’espectacle comunitari adreçat a joves d’entre 12 i 16 anys de la Conca de Barberà. Acompanyats de 2 professionals de la dansa i el teatre, volem oferir als participants un espai on puguin expressar el seu jo més íntim, on aprendre un llenguatge nou per expressar les seves inquietuds i, alhora, compartir un procés de creació conjunta, de trobada des d’una mirada igualitària, on els rols preestablerts poden transformar-se. D’aquesta manera, els joves treballaran en la creació de l’espectacle Conrear, que després portaran a escena.

Amb la dansa i el teatre, ajudarem als joves a ser conscients del seu propi comportament, a escoltar-se a ells mateixos i als altres i fer-ho a partir del joc i del cos, d’una manera lúdica, amb tacte i contacte.

La proposta gira entorn de la dansa contemporània, el teatre de moviment i la creació col·lectiva. A partir de jocs d’improvisació i tècniques de creació, els participants elaboren el seu propi material coreogràfic.

Pel que fa a la temàtica, ens centrarem en la identitat, la comunitat, el paisatge i el diàleg entre arrels, present i futur. El punt de partida serà el llibre La destral del vespre, de Jordi Mas, poeta i traductor fill de Santa Coloma de Queralt (la Conca de Barberà).