Què fem?

El programa de suport a la creació de Danseu Festival va néixer de manera molt natural durant la segona edició del festival, l’any 2014, moment en què comencem a investigar sobre el que “acompanyar a un artista” implica.

Des de llavors, i de manera gradual, hem acompanyat i seguit la pista d’artistes i projectes des de diverses mirades oferint suport a la creació, espais de recerca, residències, comissionant nous projectes, obres audiovisuals o donant veu a un artista en la transició de la interpretació cap a la creació, fins a fer d’aquest programa d’acompanyament una de les branques més importants del festival i que, enguany, ja passa a intervenir en la coproducció de 3 espectacles.

Per què ho fem?

Perquè des de Danseu Festival volem posar l’artista, la professió i les seves necessitats, al centre de la mirada per acompanyar-lo i ajudar-lo a créixer. Perquè per promoure i incentivar l’exhibició i, en definitiva, vetllar per la continuïtat de la professió, es necessiten espais de recerca i creació.

Per a qui ho fem?

Acompanyem a artistes que utilitzen el cos, la dansa o el moviment com a eina principal en les seves obres i projectes, i que proposen un diàleg amb els espais oberts i no convencionals, o amb una mirada especial sobre els paisatges rurals.

Com ho fem?

Facilitant aquelles eines i recursos que els artistes i creadors consideren d’importància artística per als seus projectes. Us oferim:

 • Residències d’investigació i/o creació
 • Comissió de nous projectes o creacions
 • Facilitació d’espais i paisatges de presentació singulars i atípics
 • Acompanyament a llarg termini amb coproduccions
 • I un llarg etc. Si estàs interessat en el nostre suport a la creació, contacta’ns.

Suport a la creació 2020

 • Amb la complicitat de FiraTàrrega
 • Aquesta peça forma part del programa de suport a la creació de FiraTàrrega

 

De una en una és un projecte multidisciplinari que combina característiques del teatre visual, la dansa i el teatre d’objecte. A partir de la manipulació de 30 teules àrabs, 3 intèrprets en escena treballen en la composició de diferents paisatges visuals i sonors. L’esforç físic s’enfronta a l’obsessió d’aguantar alguna cosa que per si mateixa no se sosté.

L’acció del cos transforma la teula en un instrument de pes i responsabilitat. El sentit del moviment aposta per un treball físic d’esforços reiterats, riscos i càrrega de pesos, i ho fa a través d’una paradoxal afirmació: construir la casa per la teulada.

Métrica Bárbara  és una companyia de dansa i teatre físic, nascuda el 2019 per iniciativa de la ballarina i coreògrafa, Bárbara Cappi.

 • Amb la complicitat de FiraTàrrega
 • Aquesta peça forma part del programa de suport a la creació de FiraTàrrega

 

COSSOC neix de l’interès comú de Magí Serra i Anamaria Klajnšček per realitzar una investigació física i una representació específica fora de l’espai habitual del teatre, donant lloc a un duet col·laboratiu entre una ballarina eslovena i un ballarí català.

Els intèrprets estableixen una relació íntima, una forta connexió a través de la qual arriben a l’entorn i s’integren en l’espai. La peça porta al públic per un camí de calma i escolta a través d’una coreografia hipnòtica plena d’imatges suggeridores del que poden fer dos cossos en constant equilibri. Una investigació en moviment sobre la complexitat i la simplicitat d’una relació, obrint una finestra d’observació i curiositat de l’audiència, frontera entre un espai públic i privat.

Magí Serra  es va formar en dansa contemporània a AREA (Barcelona) i SEAD (Àustria). Ha treballat amb Roberto Olivan, GN/MC, Roser López Espinosa i Lali Ayguadé, entre d’altres.

Anamaria Klajnšček es va formar en teatre i dansa a Eslovènia i Amsterdam, ha treballat amb la companyia alemanya TanzMainz, i coreògrafs com Roser López Espinosa, Sharon Eyal, GN/MC, Guy Weisman, Roni Haver o Pere Faura.

Conrear, de Danseu Festival i CreaMoviment | Producció i projecte en residència

Un breu repàs del que hem acompanyat fins ara

‘al camp’ programa de residències

Si bé el 2014 vam començar a convidar companyies, no va ser fins al 2019 que oficialitzem ‘al camp’ com el nostre programa de residències i de suport a la creació.

‘al camp’ és una iniciativa de caràcter biennal per la qual acollim 4 companyies/artistes perquè, durant 2 setmanes, treballin a Les Piles els seus projectes de dansa en espais no convencionals o en site-specific. Les 4 companyies que van estrenar oficialment el programa el 2019 van ser Ambae, La Taimada, Labuena Compañía i In-Motus. Altres companyies residents en edicions anteriors van ser Humanhood, Compagnia Petranura Danza i Marta Gàlvez.

Produccions i coproduccions

Algunes de les companyies amb les quals Danseu Festival ha realitzat, o està en procés de realització, de la producció o coproducció:

 • Marie Gyselbrecht (Bèlgica) – NEST *working title
 • CreaMoviment (Catalunya) – Conrear
 • La Taimada (Catalunya) – OBLEA

Cine dansa

Entre els projectes que hem ajudat a produir també hi ha obres audiovisuals. Ambdues filmades a espais naturals de Les Piles i de la Conca de Barberà.

Creadors i coreògrafs in situ

Alguns dels creadors i coreògrafs que han realitzat creacions a Les Piles amb ballarins professionals:

 • Jos Baker (Bèlgica)
 • Sam Coren (Regne Unit)
 • Marina Mascarell (Holanda)
 • Roser López Espinosa (Catalunya)
 • Olga Álvarez (Catalunya)
 • La Macana (Espanya)