CAP II: I’M NOT AN INFLUENCER (SCHWARZENEGGER EXTERMINÓ MI FUTURO)

Reinaldo Ribeiro

Brasil - Espanya

Jornada professional Danseu Festival | 30 maig 2022

Sinopsi

Aquesta és una aproximació al treball, encara en producció, I’M NOT AN INFLUENCER (SCHWARZENEGGER EXTERMINÓ MI FUTURO). Una obra escènica, amb música en directe, que és la segona entrega d’un projecte tríptic que, el 2021, amb el suport de Danseu Festival, es va dur a terme la primera part, titulada BLACK THROUGH RED, un ritual, una deriva, una relació a distància i en el temps a través del color vermell i de la correspondència postal.

“- Are you Sarah Connor?

L’interval de temps que separa la pregunta de la resposta dona el marge suficient perquè l’exterminador posi el peu en la porta, premi el gallet i dispari a frec de roba a la persona sense saber si és o no és qui estava buscant.”

Aquesta és la descripció d’una de les mítiques escenes de la saga Terminator, on el personatge de Schwarzenegger busca desesperadament exterminar la dona que serà la mare del “salvador” contra les màquines del futur.

La peça escènica parla de la mirada que extermina qualsevol futur imminent i immediat d’una persona en qualsevol instant pel color de la seva pell, les seves faccions o el seu origen.

 

El solo pretén explorar a més, la idea del “no saber”.

El “no saber” com una possibilitat de construir futur i articular altres narratives.

El “no saber” exactament els orígens, com a possibilitat de repensar el concepte d’ancestralitat.

El “no saber” com a eina política per qüestionar, fins i tot, la pròpia identitat de l’artista.

El “no saber” com a metàfora de l’apagament històric. Arxius perduts al llarg dels segles en el procés colonial de blanqueig.

El “no saber” que construeix i constitueix.

Fitxa artística

Idea i direcció: Reinaldo Ribeiro